Roadtrip!

Nu har det nästan gått en månad sedan förra inlägget! Men tro mig, det betyder inte att vi legat på latsidan… ok, några veckor kanske fallit bort pga. resor och så men helt stilla har det inte stått!

Anonym Orangutang på roadtrip.
Anonym Orangutang på roadtrip.

I fredags åkte vi på en efterlängtad roadtrip för att titta på en möjlig lokal för vårt huvudlajv nästa år. Färden gick till Norberg, av alla ställen.

I Norberg finns en gammal gruvbyggnad som sällan används förutom till Norbergfestivalen varje år. Byggnaden var s-p-e-k-t-a-k-u-l-ä-r. Stor, kaotisk, rostig och industriell. En drömbyggnad för många lajv, nu behöver vi bara sansa oss lite och resonera oss fram till om det här är den bästa lokalen för vårt lajv. Vi har nämligen en annan lokal som vi också kan tänka oss, så nu har vi lite beslutsfattande att göra…

Kostnaderna för bägge lokalerna är ännu lite osäkra men ligger inom rimliga ramar, så vad ligger på plus- respektive minussidan isåfall?

mimerMimerlaven i Norberg: Att ha lajvet ute på landet är inget oöverstigligt hinder men det är ett minus eftersom det hindrar oss arrangörer från att åka och spana in då och då för att kontrollera saker eller inspireras.

Byggnaden har dålig tillgång till vatten och inga toaletter och ingen uppvärmning. M.a.o. blir det ganska mycket tid som går åt till att fixa grundläggande praktiska saker. För folk måste kunna äta, skita och sova, utöver lajvandet.

Möjligen var lokalen lite väl nedgången för att kunna representera ett permanent boende av det slag vi tänkt oss… men kanske kan man tänka om lite?

Till fördelarna kan nämnas att lokalen hade en fantastisk uppbyggnad med öppna våningar, trappor och plattformar i ett virrvarr. Miljön andades verkligen misär.

En annan fördel är ju att den inte används så ofta, så att kunna få tillgång till lokalen en längre tid (någon vecka innan åtminstone) borde inte vara något problem och då har man möjlighet att ändra, bygga och pimpa ganska generöst.

Vår alternativa lokal, just nu, är en dojo i Stockholmsområdet.dojostorlek

Nackdelarna med den lokalen är dels att den är lite i minsta laget för våra behov, men kanske framförallt att det är en lokal som används ofta och därmed kan vi bara få tillgång till den under en klart mer begränsad tid. Dessutom är det ju en kommersiell lokal, så vi måste vara försiktiga så att vi inte lämnar några märken på väggarna eller liknande.

Till fördelarna kan räknas att den ligger centralt till och därmed är lätt att ta sig till och ligger nära butiker och annat vi kan behöva inför lajvet.

Dessutom har den kök och toaletter och en hel del inredning vi behöver, så att vi kan lägga tiden på det mer lajvspecifika fixandet istället för grundläggande behov som värme och toa.

Vi ser fram emot en period av debatt och huvudkliande innan vi fattar ett beslut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s