Ögonblicksbild i juletid

Här kommer ett litet snitt ur den kakan som är vårt arrangerande, vad händer just nu:

Vi försöker sätta ett datum som passar för att träffa representant för Studiefrämjandet, så att vi kan prata om olika möjligheter och vägar för att få stöd (pengar eller annat) till vårt arrangerande av Last Will i sommar. Kanske blir det också en studiecirkel av vårt lajvarrangerande – det behövs tre personer för att det ska kunna räknas som en cirkel = voilá.

Vi har en lokal vi vill använda och ett datum då den går att hyra. Nu ska vi bara besluta om kostnaden funkar med vår budget, och om den inte gör det – kan vi ändra i budgeten eller måste vi leta ny lokal?

Vi planerar inför vårt photoshoot som är planerat till strax efter nyår. Lokal, utrustning, modeller, smink, kläder, rekvisita… det är en del som behöver klaffa. Dessutom är det bra att ha en halvtydlig plan för vilka bilder man vill ta, fotograferingar brukar ta lååång tid även om de flyter på och är effektiva.

Till fotograferingen vore det bra om vi hade vissa tydliga rekvisita färdiga… så de måste hittas, beställas, utvärderas och säkert modifieras. Hittils är de hittade och beställda och vi hoppas tomten ser till att vi får dem innan jul så vi hinner fixa och utvärdera dem innan fotograferingen.

Två hemsidor är på gång. En till lajvet såklart, det är till denna vi fotograferar. Den andra är till föreningen. Det kan vara väldigt praktiskt att ha en snygg men inte så ymnig hemsida som man kan hänvisa till i alla officiella ärenden; när man pratar med t.ex. företag om att få hyra deras lokal eller fonder om att få ta del av deras pengar så kan man hänvisa dem till hemsidan där de kan se föreningens ”meritlista”.

Till hemsidan har det börjat producerats texter, och snart är vi inne i en produktionsfas där det gäller att få ner alla bra tankar på ett enkelt och tillgängligt sätt för presumptiva deltagare att läsa och ta till sig. Visionstext och lite om lajvets bakgrund är i dag mer eller mindre färdiga.

Och till sist så är det ju bloggen!

Vi har några gästbloggare på ingång med rejäla och fantastiskt intressanta inlägg – en hel serie faktiskt! Först ut är Anna Westerling som skriver om olika sätt att få in pengar till sitt projekt. Det blir totalt tre delar om detta intressanta ämne, den första kommer dan före dan föredopparedan, den 22:a december. Så ni kommer ha tillgång till rejält med matnyttig läsning under julledigheten att läsa framför brasan, med en kopp glögg och lussekatt som tilltugg (hoppas vi, men i avsaknad av brasa, glögg och katt går annan mysig ställning också an). Glad advent på er.

Image
Vid den här brasan planerar Anonym Bäver att fira jul. Med tossor och god bok. Och te och skinkmacka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s