Positiv feedback!

Det här är en kort sammanfattande version av en längre artikel om positiv feedbackrundor. Den längre versionen kommer upp på Arrtankar inom kort.

Tidsåtgång: Minst 30 minuter
Gruppstorlek: ca 5 personer (samma grupp som under gruppsamtalen)

Mer om övningen: http://www.gamingaswomen.com/posts/2015/02/positive-feedback-round/

Instruktioner för positiv-feedback-rundor

Positiva feedback-rundor är alltid en frivillig övning. Fråga alltid vilka som vill vara med och respektera de som tackar nej. Under den positiva feedbacken sitter en person tyst, och alla andra delar med sig av minnen eller saker de tyckte den personen gjort bra under lajvet. Håll den positiva feedbacken så konkret som möjligt. Prata om saker som görs, inte om egenskaper någon har. Hitta saker spelaren gjorde;  handlingar, scener, saker de sa, kroppsspråk, hur snyggt rollen var kostymerad med mera. Att säga ”Du har bra inlevelse” är intetsägande. Du säger så mycket mer om du är konkret och säger ”När du slängde dig ut från toan och skrek trodde jag att du var sårad på riktigt”. Koppla allt till handlingar. Var konkret.

Under den positiva feedbacken håller vi inte strikt på talordningen. De som pratar behöver inte göra det i tur och ordning utan delar med sig av bra saker utefter dom kommer på saker att säga. Någon kanske nämner något de tyckte är bra, som någon annan också vill berömma, en tredje hakar på med en helt annan sak de vill berömma, osv. Ibland kan man hamna i samma grupp som någon man inte hunnit spela med, kommer man inte på något är det helt okej vara tyst eller säga något litet.

Däremot måste den som ges positive feedback sitta tyst.

När man känner att man är klart med den första personen går man vidare till nästa. Se till att alla hinner få lika mycket positiv feedback.


elindalstal_avlinnwikman
Elin Dalstål under ett Eftersamtal. Fotograf Linn Wikman.

Författare: Elin Dalstål. Elin skriver mycket på Gaming As Women. Hon är en aktiv lajarrangör som också arrangerar lajvkonventet FjällCon.
Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-DelaLika 4.0 Internationell Licens.

2 reaktioner till “Positiv feedback!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s